December 2021
H
K
SZe
CS
P
SZo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
nea
nea
nea

„Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót."

2018-04-15 12:00:00 - „Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót."

Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót."

(Milton Berle)
Tisztelt Olvasók!


A kyokushin karatét 1984-ben Egerben kezdtem el gyakorolni Shihan Borza József 6. danos mester vezetésével. Az ő útmutatásával nevelődtünk, nevelődünk, hogy az életben helyt álljunk, jó emberek legyünk és bátrak. És ehhez kellett a karate. Ha vannak álmaid, céljaid, fogj hozzá megvalósítani! A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom és lehet, hogy több ilyen nem is lesz. Járni kell az utunkat.

Az eddig eltelt 34 év a karatéban nekem, nekünk azt bizonyította be, hogy nincs lehetetlen. Mindent meg lehet oldani, minden problémára, tervre, célra ki lehet találni valamit, ami a megoldás felé visz. Mivel a karatésok társadalmát ismerem, (életem nagy része ebben a közösségben telik) elmondhatom, hogy azok a karatésok, akik hosszú évek óta vállalják a fizikailag kemény és nehéz edzéseket, vállalják a nehéz vizsgákat, bátran vállalják a versenyzést, picit mások, mint a többi ember. Sokszor és sokat törtem rajta a fejem, hogy ez miért van így. A karate mestereink útmutatásai, a nehezen, de teljesíthető feladatok, edzések, vizsgák leküzdése, teljesítése olyan embert faragott belőlünk, akik tudják, hogy soha nem fogod megtudni, mire vagy képes, amíg meg nem próbálod. A legtöbben az életben soha sem próbálnak meg semmit sem csinálni, addig, amíg nem biztosak benne, hogy menni fog nekik. Sokkal többre vagyunk képesek, mint ahogy a legtöbb ember gondolja. A tanítványaimnak a tapasztalataimból igyekszem az edzéseken minél több igazságot átadni.

"Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket." (Walter Chrysler)

Gratulálok a kis versenyzőinknek, akik nagy akaraterővel, nagy lélekkel járják az útjukat és szép eredményeket értek el! Március 10-én izgulhattunk ismét a versenyzőinkért Horvátországban, Samoborban, a 15. Domenica Kupa nemzetközi versenyen az egyesület gyerek versenyzőiért. A versenyre 10 ország nevezett. Erős mezőny volt, erős versenyzőkkel. Az elmúlt években nagy versennyé nőtte ki magát a Domenica kupa. Egy ekkora versenyen nagyon szép dolog bármilyen helyezést elérni. A versenyre a szülőkkel utaztunk és szeretném megköszönni Szirtesi Attila és Balogh Zoltán támogatását az utazásunkhoz. Nagyon szépen küzdőtt Pap Tamara és Pap Szonja de ez most nem volt elég a dobogóhoz. Eredményeink: Szirtesi Szonja és Balogh Csaba aranyérmet, Szél Dominika és Lenhardt Gergő bronzérmet szerzett. Március végén rendezték meg Vácon a Diákolimpiát, és örömmel jelenthetem be, hogy Szél Dominika, Balogh Csaba és Galambos Viktor ismét nagyon szépen szerepelt. Dominika bronz, a fiúk pedig ezüstérmet szereztek.

Március 25-én rendeztük meg a IV. Családi Sportnapot Dunavarsányon a sportcsarnokban 9-15 óráig. A sportnapot Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úr nyitotta meg. Ismét nagyon hangulatos 6 órát töltöttünk el. Igazi közösségi hangulat, jó kedvű karatésok vették az akadályokat. Ide kellett a jó kondíció, mert Tordai Viktor 1. danos mesterrel alakítottuk ki a verseny feladatokat és Viktor levezette a napot. Belépő a versenyzőknek 1 tábla csokoládé, a nézőknek 1 gyümölcs volt. Köszönjük a hölgyeknek a nem kis segítségét a büfé asztalnál!

Marossy Károly 4. dan
Klubvezető

Megosztom:
Letöltés pdf formátumban
Letöltés PDF formátumban