Augusztus 2019
H
K
SZe
CS
P
SZo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

HINOMOTO KUPA: Lenhardt Csaba és Galambos Viktor aranyérmes! Tóth Noémi és Schleer Ferenc ezüstérmes!

2015-11-09 12:00:00 - II. HINOMOTO KUPA


HINOMOTO KUPA:


Lenhardt Csaba és Galambos Viktor aranyérmes!
Tóth Noémi és Schleer Ferenc ezüstérmes!Tisztelt olvasók!


Elkezdődött a karate év sikeresen mindenhol. Az egyesületünk most 160 tagot számlál. Vannak ovisok, iskolások, felnőttek. Mindenki tele célokkal, tervekkel a karatéban. Sőt ősszel már a harmadik versenyünkre utazunk. November 14-én Vácon és Tarjánban versenyeztünk. Kata versenyzőink: Nagy Martin, Szabó Szabolcs, Spangli Marcell. Küzdelemben indulnak: Galambos Viktor, Schleer Enikő, Tóth Noémi, Schleer Ferenc, Lenhardt Csaba. Idén sokat versenyeztünk. Ez a verseny az utolsó volt ebben az évben, ezután pihenés és februárban újra verseny Kiskunfélegyházán . Galambos Viktor zsinórban a 3. aranyérmét szerezte. Viktor Pomázon karatézik, egy fegyelmezett karatés. A legjobb versenyző alkat, aki az edzéseken teljes oda adással tréningezik, a küzdelem közben bátor, keresi a lehetőségeket. Lenhardt Csaba utolsó junior versenyén vett részt és végre sikerült aranyérmet szereznie. Csabi nagyon kitartó fiú úgy az edzéseken, mint a versenyeken. Jövőre felnőtt lesz, azt gondolom ilyen hozzá álással még sok versenyzői sikere lesz. Örülünk az ezüstérmeknek, amiből idővel arany lesz. Gratulálunk !


November 22.-én A Dunavarsányi Általános Iskola tornacsarnokában központi edzést szervezünk. Bárki jöhet az edzésre, de Kötelező a januárban vizsgázóknak. Nagyon jó felkészülés a 2016 nyáron vizsgázóknak!

December 5-én szombati napon 16.00 órai kezdettel a 2015. karatés évet méltó módon bezárjuk egy vacsorával Délegyházán, az Erdei Vendéglőben (Rönkös). Itt díjazom az év legeredményesebb versenyzőjét, az év versenyzőit, az év karatésait, a 2005-ben alapított Shogun Vándorserleget átadom annak, aki idén kiérdemelte munkájával. Az este folyamán megnézzük a 2015-ös összefoglaló filmet az egyesületről. Tavaly 110 fő jött össze, bízunk benne, hogy idén is szép vacsorát fogunk rendezni. A vacsorákra készülünk. Pomázon december 12-én vacsorázunk. Tordai Viktor a garancia a jó szervezésre.


„Ezt az egyszerű ember nehezen érti meg. De ha egyszer azt mondja a mester, hogy dolog van, akkor igenis dolog van. Nincs nem, nincs nem érek rá, nincs más volt a tervem mára. Meg kell oldani. És mivel fontos nekem ez a dolog megoldom. Foghatnám, a munkára, foghatnám rosszullétre, foghatnám bármire, de nem teszem. Hisz csak olyat kérnek tőlem a mesterek amit ők maguk is megcsináltak már. Se többet, de kevesebbet sem. Egy kicsit mások vagyunk, mint a többiek...Még én se tudom igazán, de látom és tapasztalom. Ezeknek a srácoknak nem kell elmondani hatszázhússzor, hogy maradj csöndben és figyelj ide. Nem kell megdorgálni őket, hogy ugyanmá' fijacskám miért verekedtél az iskolában? A karatés gyermekek azok akik a legjobban figyelnek az órán. Akik teljesítenek és teljesíteni akarnak. És a teljesítményük az iskolában is megmutatkozik. A Karate nemcsak erőssé, de okossá is tesz. De nem csak a gyermekek kiemelkedőek. Köztetek járunk mi is, felnőtt karatésok. Talán sokan azt gondolják egy bemutató vagy a tévében látott képek láttán, hogy mi csak püfföljük egymást, ütünk-rúgunk, durvák vagyunk. Talán így van....De Mi vagyunk azok is akik hangosan előre köszönünk. Mi vagyunk akik előre engednek a buszállomásnál mikor tolakodva igyekeznek az emberek feljutni a buszra. Mi vagyunk az okmányirodában akik türelmesen, csöndben ülnek vagy a belvárosi dugóban azok akik nem fekszenek a dudára. Nem azért, mert mi jobbak lennénk. Azért, mert kötelességünk. Nem a káromkodás, nem a köpködés, nem a másikra újjal való mutogatás, nem a könnyebbik út választása lesz az evidens hanem a Fudo dachi, az arigato gosai mashitatsu, a zenkutsu dachi és az Osu! 5 éve vagyok képzett edző. 5 éve tanítom karatéra az embereket, legfőképp a gyermekeket. 5 év után elmondhatom, hogy igen. Kis harcosokat, magabiztos erős embereket neveltem eddig. Nem kell nekik elmondani, hogy édes gyermekem talán tanulni kéne és figyelni arra amit az idősebbek mondanak.Mert tudják! HA bejönnek a terembe és HA az évek alatt folyamatosan gyakorolják megváltoznak! Fegyelmet és tisztességet tanulnak az edzésen. Udvariasan lépnek be a dojoba és udvariasan távoznak. Beléjük ivódik az évek alatt a tisztesség, a becsület, akárcsak a harc. Példát kell mutatnunk mindenkinek. Példát a karatéban, példát a küzdelemben és példát az életben. És ha példával állunk az emberek előtt, akkor a gyerekek is azt tanulják meg tőlünk. De hiába is magyarázom! Aki edz az érti, aki nem edz az nem érti." (Tordai Viktor)


Marossy Károly 4. dan Klubvezető

Megosztom:
Letöltés pdf formátumban
Letöltés PDF formátumban

További hírek: